Najlepší spôsob, ako môžete pripraviť chutné jedlo, je ho pripravovať s láskou. Pokiaľ pri príprave a varení nebudete myšlienkami niekde úplne inde, na výsledku to ihneď bude vidno! Plus ak vyskúšate týchto pár tipov, rozdiel uvidíte sami.

Vďaka týmto tipom vytvoríte z pripravovaného pokrmu priamo kulinárske dielo.

Reklama

  1. Nádych cesnakovej chuti vášmu jedlu dodá ľahko rozotretý strúčik cesnaku, ktorým tesne pred podávaním jedlo potriete.
  2. Skúste prepojiť pivo so sójovou omáčkou – spojenie týchto dvoch ingrediencií vytvorí skvelú marinádu na mäso.

 

marinada

 

  1. Ak ste presolili polievku, nezúfajte. Pomôžu vám krúpy. Vložte ich do gázy, ponorte do polievky a nechajte to povariť. Krúpy skvele absorbujú všetku prebytočnú soľ.
  2. Aby pečienka počas tepelnej prípravy nestvrdla, osoľte ju až ku koncu varenia.
  3. Ak sa vám niekedy pri pečení pripeká vrch koláča, pomôže, keď ho pred vložením do rúry prikryjete vlhkou papierovou utierkou.
  4. Chcete mať ryžu snehovo bielej farby? Pridajte k nej pri varení aj pár kvapiek octu.
  5. Čo robiť aby sa pri krájaní vajíčok nedrobil žĺtok? Stačí ponoriť nôž pred krájaním do studenej vody.

 

vajco

 

  1. Keď k nedeľnému vývaru pri príprave prihodíte kocku ľadu, bude krásne číry a nezakalí sa.
  2. Oživte plnku nastrúhanou cibuľou alebo zemiakmi.
  3. Ak hovädzie mäso pred pečením necháte 30 minút marinovať v majonéze, bude krásne mäkké.
  4. Aby baklažán nezhorkol, nakrájajte ho, osoľte a nechajte odstáť. Potom umyte studenou vodou.
  5. Mandle očistíte najlepšie tak, že ich najprv cca. na 3 minúty sparíte v horúcej vode a potom ponoríte do studenej vody.

 

mandla

 

  1. Dokonale vyšľahanú smotanu si zaistíte pridaním vaječného bielka.
  2. Keď do mletej kávy pridáte trochu soli, jej chuť bude mnohonásobne intenzívnejšia.
  3. Potrite mäso zmesou medu, brandy a vody. Docielite tým lahodnú a chrumkavú kôrku.
  4. Do vývaru pridajte banánovú šupku – mäso potom bude lahodne mäkké.

 

banan

 

  1. Pri príprave žemľovky, obaľte plátky jabĺk v múke. Žemľovka bude krásne nadýchaná.
  2. Namiesto strúhanky pri obaľovaní vyskúšajte drť z vlašských orechov.
  3. Chuť jedla vynikne ešte viac, keď pred servírovaním nahrejete tanier.
Reklama

  1. Hotovému mäsu doprajte dostatok času na vychladnutie, lepšie vynikne jeho chuť.
  2. Keď do cviklového šalátu pridáte polievkovú lyžicu prevareného mlieka, bude chutnejší.
  3. Aby polievka bola výdatnejšia, pridajte do nej po uvarení trochu mrkvovej šťavy.

 

polievka

 

  1. Dbajte, aby nože, ktoré v kuchyni používate boli vždy poriadne ostré. Predídete tak mnohým zbytočným komplikáciám.
  2. Namiesto soli a octu použite na dochutenie pokrmu trochu citrónovej šťavy. Neprerazí to chute jednotlivých surovín.
  3. Vanilka do zeleninového šalátu? Znie to všelijako, ale určite to vyskúšajte!

ZDROJ: navodynapady.cz

Share This