Najlepší spôsob, ako môžete pripraviť chutné jedlo, je ho pripravovať s láskou. Pokiaľ pri príprave a varení nebudete myšlienkami niekde úplne inde, na výsledku to ihneď bude vidno! Plus ak vyskúšate týchto pár tipov, rozdiel uvidíte sami.
Vďaka týmto tipom vytvoríte z pripravovaného pokrmu priamo kulinárske dielo.
Reklama
- Nádych cesnakovej chuti vášmu jedlu dodá ľahko rozotretý strúčik cesnaku, ktorým tesne pred podávaním jedlo potriete.
- Skúste prepojiť pivo so sójovou omáčkou – spojenie týchto dvoch ingrediencií vytvorí skvelú marinádu na mäso.
- Ak ste presolili polievku, nezúfajte. Pomôžu vám krúpy. Vložte ich do gázy, ponorte do polievky a nechajte to povariť. Krúpy skvele absorbujú všetku prebytočnú soľ.
- Aby pečienka počas tepelnej prípravy nestvrdla, osoľte ju až ku koncu varenia.
- Ak sa vám niekedy pri pečení pripeká vrch koláča, pomôže, keď ho pred vložením do rúry prikryjete vlhkou papierovou utierkou.
- Chcete mať ryžu snehovo bielej farby? Pridajte k nej pri varení aj pár kvapiek octu.
- Čo robiť aby sa pri krájaní vajíčok nedrobil žĺtok? Stačí ponoriť nôž pred krájaním do studenej vody.
- Keď k nedeľnému vývaru pri príprave prihodíte kocku ľadu, bude krásne číry a nezakalí sa.
- Oživte plnku nastrúhanou cibuľou alebo zemiakmi.
- Ak hovädzie mäso pred pečením necháte 30 minút marinovať v majonéze, bude krásne mäkké.
- Aby baklažán nezhorkol, nakrájajte ho, osoľte a nechajte odstáť. Potom umyte studenou vodou.
- Mandle očistíte najlepšie tak, že ich najprv cca. na 3 minúty sparíte v horúcej vode a potom ponoríte do studenej vody.
- Dokonale vyšľahanú smotanu si zaistíte pridaním vaječného bielka.
- Keď do mletej kávy pridáte trochu soli, jej chuť bude mnohonásobne intenzívnejšia.
- Potrite mäso zmesou medu, brandy a vody. Docielite tým lahodnú a chrumkavú kôrku.
- Do vývaru pridajte banánovú šupku – mäso potom bude lahodne mäkké.
- Pri príprave žemľovky, obaľte plátky jabĺk v múke. Žemľovka bude krásne nadýchaná.
- Namiesto strúhanky pri obaľovaní vyskúšajte drť z vlašských orechov.
- Chuť jedla vynikne ešte viac, keď pred servírovaním nahrejete tanier.
Reklama
- Hotovému mäsu doprajte dostatok času na vychladnutie, lepšie vynikne jeho chuť.
- Keď do cviklového šalátu pridáte polievkovú lyžicu prevareného mlieka, bude chutnejší.
- Aby polievka bola výdatnejšia, pridajte do nej po uvarení trochu mrkvovej šťavy.
- Dbajte, aby nože, ktoré v kuchyni používate boli vždy poriadne ostré. Predídete tak mnohým zbytočným komplikáciám.
- Namiesto soli a octu použite na dochutenie pokrmu trochu citrónovej šťavy. Neprerazí to chute jednotlivých surovín.
- Vanilka do zeleninového šalátu? Znie to všelijako, ale určite to vyskúšajte!
ZDROJ: navodynapady.cz
0 komentárov